maanantai 4. tammikuuta 2016

Coctail sateenvarjo ja tummansiniset vaunut

Jostain olin poiminut talteen vanhan repaleisen coctail sateenvarjon josta aluksi irrotin folion tapaisen varjo-osan.
Varjon alaosan mekanismia piti myös korjata koska puolet niistä pahvisuiruista oli poikki. Varjo jopa toimi (kiinni/auki) tämän operaation jälkeen.
Ensin kiinnitin valkoisen silkkisen kankaan varjoksi (nyt laittaisin ohuemman kankaan) sitten reunaan valkoisen rypytetyn nauhan. Näiden päälle rosan pitsin jossa iso perhosen kuva ja tämän reunaan pompulanauhaa.
Haarukalla tehdyt pienet rusetit ovat niin ihania että vielä oli pakko lisätä varjon keskeltä roikkumaan muutama nauha ja pikku rusetti.
Vartta lyhensin vähän ja maalasin valkoiseksi. Nuppi löytyi Nooran koruaskartelu rasiasta.
Tämän kaiken hienouden jälkeen varjo ei enää sulkeudu kuin puoliksi ;)

Ostin aikoja sitten vartavasten tuunausta varten tummansiniset vaunut. Pikkusisko toi muutama vuosi sitten vaaleanpunaista rypytettyä nauhaa jonka oli irrottanut ostamastaan topista. Tämän nauhan ympärille aloin valitsemaan värejä ja materiaaleja.
Ensin suihkutin vaunut valkoisella suihkemaalilla kahteen kertaan, nauhan leikkasin keskeltä kahtia  ja sitten päällystämään vaaleanpunaisella sametilla jossa ruskeita pilkkuja.


Mittailin, suunnittelin ja sovitin. Ensimmäisen päivän jälkeen vaunut olivat vasta alkutekijöissään (yläkuva).
Varsinaisen liimailun aloitin seuraavana päivänä samalla kun seurasin nuorten Suomi-Ruotsi lätkämatsia.
Röyhelö tyynyn ja valkoisen täkin jossa ruskeat ommellut pilkut sekä pienen kangaskassin vaunujen etuosaan tein pelin jälkimainingeissa. Suomi pelaamaan kullasta ja Ruotsi pronssiotteluun. Jihuu!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti