tiistai 12. tammikuuta 2016

Kirkkaita värejä.

Lagerlundin isoisä on nyt jo eläkkeellä oleva merikapteeni ja matkustellut paljon ympäri maailmaa myös Intian suunnalla josta hän on tuonut kirkkaasti maalatun tuolin tuliaisena.
~ ~ ~ ~ ~
Haaveilen vanhan tuolin maalaamisesta isossa koossa omaan kotiin käyttämällä paljon kirkkaita värejä. Vanha pinnatuoli on jo varastossa se pitää vain ensin puhdistaa vanhasta maalista joka on helpompi tehdä kesällä ulkona.


 Maalasin Doloresista ostamani tuolin ensin kahdella värillä. Vapaalla kädellä maalatessa pienikin käden tärinä näkyy heti työssä. Myös todella hyvä sivellin varmaan auttaisi. Itselläni oli halpis siveltimiä sekä kaksi parempaa tosi ohutta joiden sivellinosa oli kuitenkin niin lyhyt ettei niihin tarttunut kuin pisara maalia kerrallaan.
Suorajalkainen tuoli olisi ollut ehkä parempi tähän työhön. Sorvattuihin jalkoihin ei oikein saanut sopimaan muita kuvioita kuin pisteitä. Istuinosaan onneksi mahtui vähän enemmän kuvioita.
Nämä ovat pieniä ehkä korttiaskarteluun tarkoitettuja puuosia. Liimasin kolme hevosta yhteen josta tuli lelukeinuhevonen. Nukenvaunu osien väliin liimasin 1 cm leveän pahvin kaarelle.Ensin pohjamaalaus ja sitten koristelua.


Lähikauppaan tulee aina silloin tällöin pieniä eriä leluja, keittiötavaraa jne. Ennen joulua myyntiin tuli paljon erillaista askartelutavaraa. En tiedä mihin nämä pienet taulut on oikeasti tarkoitettu. Takana on pieni pyykkipoika jolla taulun saa kiinnitettyä minne haluaa. Lagerlundin sekatavarakaupan hedelmä-vihannes tiski sai näistä hienot hintakyltit joihin kirjoitin tekstit valkoisella tussilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti