sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Massailua ja lumisia maisemia kotipihalla.

Sähkövatkaimesta jonka tein viime syksynä puuttui kunnolliset vatkaimet kun en keksinyt miten sen rautalangan saa kieputettua niin että tekele edes vähän muistuttaisi vatkainta.
Eräänä unettomana yönä se äkkiä välähti mieleeni.
Kaksi kahvitikun palasta yhteen,  niiden ympäri ensimmäinen kierros. Tikut uudelleen vastakkain niin että ensimmäinen kieppi jää tikkujen väliin ja sitten kierretään toinen kieppi tikkujen ympäri. Vatkaimen varsi kiertämällä rautalangan päät yhteen ja lopuksi tikut pois. Pientä hienosäätöä pinseteillä ja kyllä ne tunnistaa vatkaimiksi ;)

Päätin kokeilla jo aikoja sitten ostamaani kaalinlehtimuottia fimo-massailussa.
Vihreä joka varastostani löytyi oli hirveän tummaa.Tarkoitus oli saada aikaan erisävyisiä vihreitä palloja. Vaalensin vihreää massaani valkoisella loputtomiin ja silti pallot näyttävät liian samansävyisiltä. Erisävyiset kerrokset erottuivat juuri ja juuri paljaalla silmällä ja kuvissa eivät näköjään ollenkaan. Massailu pitkästä aikaa oli niin mukavaa että tein samalla kertaa leikkeleitä, juustoviipaleita, punaista paprikaa ja sämpylöitä.

Leipien pinnan saamiseksi mahdollisimman oikean näköiseksi käytin hammasharjaa, hammaslääkäriltä saamaani piikkiä ja päälle pastelliväriä kolmea eri sävyä (kellertävä, punertava ja ruskea).Talvi tuli tänä vuonna lopulta vasta tammikuun puolessa välissä ja tänään (31.1) keräsin jouluvalot pois pihakuusista talitiaisen laulaessa kovaäänisesti lähimetsikössä, tuli niin keväinen olo.
Tässä alhaalla kuitenkin pariviikkoa sitten otettuja lumisia kuvia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti